Måla trapphus

Börjar fastigheten bli sliten – vi kan måla ditt trapphus

Börjar trapphuset i din fastighet bli slitet? Då kan du kontakta oss predan idag – vi har stor erfarenhet av att måla trapphus. Vi kan hjälpa dig att få fram en trivsam och inbjudande miljö i trapphuset – en lokal som utsätts för ett stort slitage och behöver underhållas med jämna mellanrum.

Vi har haft ett stort antal bostadsrättsföreningar som kunder under åren som vi har hjälpt att måla trapphus. Anlitar du oss så får du en trygg och kvalitativ underhållslösning för ditt trapphus. Vi är med dig hela vägen: från upphandling och besiktning till själva måleriet och slutbesiktningen.

Måla trapphus – trappa

Många nöjda kunder genom åren

Kundkontakten är också i starkt fokus för oss, nöjda kunder är alltid den bästa reklamen. Vi är flexibla, lyssnar alltid på våra kunder och ändrar oss om det behövs, Du kan alltid nå oss under arbetets gång, personen som är huvudansvarig för projektet är nåbar på mobilen. Behöver du få någon annan tjänst utförd så har vi kontakt med ett brett nätverk av duktiga hantverkare.

Vid sidan av att måla trapphus så kan vi även hjälpa till med ett antal andra renoveringstjänster. Badrums- och köksrenoverningar, golvläggning och andra typer av måleri och tapetsering. Här kan du läsa mer om våra övriga tjänster. 

Ett stort och omfattande projekt

Att måla trapphus är ett stort och omfattande projekt och det är viktigt att få det rätt, av flera skäl. Trivseln för boende och gäster i fastigheten är självklart viktigast, men ett ordentligt underhåll gör att allt håller längre och höjer dessutom värdet på hela fastigheten.

Anlitar du oss så kan du lita på att resultatet blir bra. Att måla ett trapphus är ett arbete som kräver stor kompetens så vi råder dig att inte göra det själv, ett trapphus är ofta en miljö med många olika utrymmen med flera olika material och det krävs därför breda kunskaper för att genomföra en målning. Konstiga vinklar, komplicerad trim och höga hörn precis utom räckhåll – det finns många utmaningar när man behöver måla ett trapphus.

Kontrollera fastigheten noga först

För att trapphuset ska målas på ett sätt som passar med det övriga huset så bör man alltid kontrollera husets övriga beståndsdelar innan man påbörjar arbetet. Vilken arkitekturstil är huset byggt i, vilka tidigare färgval och färgscheman har det haft och annat. Gör en förteckning över dessa detaljer och rådfråga oss så kan du få till en trapphusmålning som går i linje med huset som helhet.

Se till att allt är klart i huvudet innan du låter oss måla ditt trapphus. Om du har tänkt igenom allt på förhand så är det mycket lättare att få till ett bra resultat.

Färgen bör vara enkel att rengöra

Vilken färg är bäst när man ska måla ett trapphus? Målningen av väggarna påminner om många andra typer av målning. Det är bra att välja en färg som är lätt att rengöra, att ha en bra stabil stege och att täcka de ytor som inte ska målas på ett bra sätt.

Ett bra tips är att ta en titt på hur det ser ut i eventuellt angränsande utrymmen, som hallar eller foajéer. Det blir ofta bra om man använder samma färg genomgående när man målar ett trapphus. Om trapphuset saknar fönster och dörrar så kan det vara bra att välja en ljusare färg, så kan de kännas mindre mörkt och instängt. Ett annat smart sätt att förenkla målningsarbetet är att ha samma färg på såväl tak som väggar, eftersom det ofta är svårt att få till hörnen på ett tillfredsställande sätt annars.

Söker du en kompetent företagare som kan måla ditt trapphus? Välkommen att kontakta oss så återkommer vi inom kort med ett kostnadsförslag.

Vi har målat trapphus till hundratals nöjda kunder!